Koiran ihon ja turkinhoito - Tassu Foods Oy

Koiran ihon ja turkinhoito

Ihon ja turkin terveys ovat olennainen osa koiran hyvinvointia. Oikeanlainen hoito auttaa pitämään koirasi ihon terveenä ja turkin kiiltävänä. Lisäksi säännöllinen turkinhoito on erinomainen tapa luoda vahva side koirasi kanssa ja viettää aikaa yhdessä. Kuten kaikki oman karvakorvan omistajat, me toivomme koiramme parasta ja haluamme tietenkin edistää myös hänen terveyttään. Tässä blogitekstissä käsitellään tärkeitä näkökohtia koiran ihon ja turkinhoitoon liittyen - mitkä ovat ne yleisimmät ongelmat ja, kuinka korjata ne?
 
Yleisimpiä ongelmia ovat:
 
Hilseily
Tämä ongelma voi johtua monista eri syistä, kuten kuivasta ihosta, allergiasta, loisista tai tulehduksesta. Välttääksesi hilseilyä, varmista, että koirasi saa riittävästi ihon terveyttä tukevia ravintoaineita, kuten omega-3-rasvahappoja. Myös säännöllinen harjaus ja oikeanlainlaisen shampoon käyttö auttavat pitämään ihon kosteutettuna.
 
Takkuuntunut turkki
Takkuja voi muodostua helposti etenkin pitkäkarvaisille koirille, jos turkkia ei harjata säännöllisesti. Ne voivat olla koiralle todella epämukavia ja pahimmillaan johtaa ihotulehduksiin. Välttääksesi takkuuntumista, harjaa koirasi turkki usein, erityisesti pitkäkarvaisen rodun ollessa kyseessä. Turkin selvityssuihkeen käyttäminen voi helpottaa tarvittaessa.
Koiraa kannattaa harjata kerran viikossa
 
Ihotulehdukset
Koirien ihotulehdukset johtuvat usein allergioista, infektioista tai loisista. Välttääksesi tulehduksia, pidä koirasi iho puhtaana ja kuivana. Myös laadukas ruoka ja allergiaa aiheuttavien aineiden välttämien ovat tärkeitä. Jos huomaat koirallasi iho-oireita kuten punoitusta, kutinaa tai tulehdusmerkkejä, on hyvä ottaa yhteys eläinlääkäriin.
 
Loiset
Erilaiset loiset kuten kirput, punkit ja madot, voivat aiheuttaa ihon ärsytystä ja turkin laadun huonontumista. Niitä välttääksesi, käytä säännöllisesti loishäätövalmisteita, kuten matolääkettä ja tarkasta koirasi iho ja turkki säännöllisesti ulkoloisten varalta. Myös koirasi rokotukset on hyvä pitää ajan tasalla.
 
Allergiat
Koirilla voi esiintyä monia allergioita, kuten erilaisia ruoka-aineallergioita tai ympäristöallergioita. Välttääksesi niille altistumista, tarjoa koirallesi laadukasta ruokaa ja pyri välttämään potentiaalisia allergeeneja. Jos epäilet, että koirallasi on allergia, kannattaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, joka voi suorittaa tarvittavat testit ja suositella sopivia hoitokeinoja. 
 
 
Koiranomistajana haluamme tietenkin aina lemmikkimme parasta. Ihon ja turkin oikeaoppisella hoidolla pystymme suuresti vaikuttamaan koiramme terveyteen ja hyvinvointiin. Säännöllinen harjaus, ravinteikas ruokavalio, kylpy, tarkastukset ja eläinlääkärin ohjeiden noudattaminen auttavat pitämään koirasi ihon terveenä ja turkin kiiltävänä. On tärkeää muistaa, että jokainen koira on yksilö ja näin sekä ihon että turkin tarpeet voivat vaihdella paljon. Älä myöskään unohda antaa koirallesi rakkautta ja huomiota päivittäin - sillä on suuri vuorovaikutus lujittaa välistänne sidettä entisestään!